Enwa Water Technology AB

Filter

Bad & Spa

Produkter

Enwa Bad & Spa erbjuder följande filter för din simbassäng.

Sandfilter

A - Filter DIN

Filter tillverkas i diameter från 800 till 2400 mm med topplock och ett manhål på sidan. Filter är konstruerade enligt standard DIN 19605/19643 och AD-Merkablatt N1 och BS.

De är utrustade med munstycksplatta med filtermunstycken. Flänsar, inre komponenter, rör och stödben är gjorda av GRP (Glass Fiber Reinforced Polyester). Maximalt arbetstryck är 2,5 bar.

Trycktestat på 3,75 bar.

Som standard levereras filtret med mediahöjd 1200 mm (kan även erhållas med 1500 mm mediahöjd).

A - Filter IIIL

Filter kan tillverkas i diametrar från 800 till 2400 mm med topplock och ett manhål på sidan (tillval). Filtrets inre foder är konstruerat enligt DIN 18820-standarden.

Filter kan utrustas med munstycksplatta med filterdysor eller med dysrör. Flänsar, inre komponenter och slangar är gjorda av PVC.

Stödringen är tillverkad av GRP (Glass Fiber Reinforced Polyester).

Filtrets mediahöjd 1000 mm.

A - Filter IIP/IIL

Filter kan tillverkas i diametrar från 800 till 2400 mm med topplock och ett manhål på sidan. Filtrets inre foder är konstruerat enligt DIN 18820-standarden.

Filter kan utrustas med munstycksplatta med filterdysor eller med dysrör. Flänsar, inre komponenter och slangar är gjorda av PVC.

Stödringen är tillverkad av GRP (Glass Fiber Reinforced Polyester).

Som standard levereras filtret med mediahöjd 1200 mm (kan även erhållas med 1000 mm mediahöjd).

Waterco LSC-42

Lacron LSC Sandfiltrar är speciellt konstruerade för mindre och medelstora kommersiella installationer.

Filtret är tillverkat av extremt slitstark glasförstärkt polyester (GRP). Den släta inre och yttre ytan säkerställer fritt flöde och enkel rengöring.

Waterco HZC-42

HZC-filtren är speciellt utformade för anläggningar som kräver en hög filtreringsyta.

Filtertanken är tillverkad av extremt slitstark glasfiberarmerad polyester.

Den släta högblanka interna och externa ytorna garanterar fritt flöde och lätt rengöring.

GOSLAR²

Det speciella flerlagersfiltret baserat på aktivt koladsorption har ökat filtreringsprestanda och effektivitet ännu mer för industriella applikationer.

Delta Laminerade filter

En ny 30% större skarv förstärker tätningen på båda delarna av filtret med dubbel säkerhet: glasfiberlaminerad invändig del och hög draghållfasthetskomposit i filterets yttre fog.
Alla anslutningar är tjockare än vanligt bas, vilket förbättrar hållbarheten.
Anslutningen till valfri ventil underlättas också tack vare omplaceringen av anslutningar.
Höjden på den nedre delen av filtret har ökats för att stärka det inre munstycket plattstöd.

Europa sandfilter

Det stora utbudet av Europafilter sticker ut eftersom av den exceptionella gelbelagda yttre finishen och möjlighet att välja filterfärg enligt din smak. 1½ ”samlarna monterade på filter innebär att Europafiltren har en större filtreringskapacitet än de andra filtren på marknadsföra.
De olika modellerna har diametrar från1050 mm till 2500 mm, filtreringshöjder på 1 eller 1,2 m. och arbetstryck på 2,5 eller 4 kg/cm2.

Förfilter

Förfilter Calplas

Förstklassigt förfilter tillverkat i GAP (glasfiberförstärkt polyesterlaminat).

Installeras före pump för att fånga upp oönskade föremål och partiklar i pumpsystemet. Försedd med korg av stål 304-316 med hål 4 mm (standard).

Finns i volymerna 8, 25 och 60 liter. Utrustad med genomskinligt lock en snabböppningsanordning så att du enkelt kan ta bort och tömma silkorgen efter behov.

Pumpfilter gjord av laminerad polyester. Levereras med DIN-fläns.

Trumfilter

Med ett trumfilter som placeras före sandfiltret avlägsnas 50-70% av partiklarna så att sandfilteranläggningen kan halveras i storlek. En betydande mängd vatten sparas på grund av mindre backspolningsflöder och stora besparade energikostnader eftersom mindre mängd backspolningsvatten behövs värmas till pool temperatur.

Filtermedia

Glass Pearls Filter Media

Waterco Glass Pearls Filter är tillverkade av 100% jungfrusglas och är en ny generation filtermedia som kan ge vatten med överlägsen klarhet och kräver mindre vatten för bastvätt.

Ecopure Glass Media

Watercos glasfiltermedia är tillverkade av återvunnet glas, det är ett miljövänligt och livskraftigt alternativ till sand.

Efficient.Clean.Long Life Plus ger finare filtrering än sand.

Zeoplus Pool Filter Media

ZeoPlus är en naturligt förekommande mineralisk sten, som finns i områden där det har varit historisk vulkanisk aktivitet. Dess mikroporösa struktur och ammoniakavlägsnande egenskaper förbättrar kvaliteten på ditt poolvatten avsevärt.

Aquaperl Filter Media

AquaPerl är ett nytt, lätt filtermedium för simbassänger, konstruerat för användning i kiselgurfilter (D.E.). Det är en direkt ersättning för D.E. filtermedia.

Rådasand

Kvalitetssand med egenskaper som hög renhet, bra kornform och skarpa fraktionsgränser.

Finns i fraktioner från 0,4 – 0,8 upp till 3,0 – 5,0.

AquaSorb® 2000

AquaSorb® 2000 är ett högaktivt granulärt aktivt kol som tillverkas genom ångaktivering från utvalda bituminösa kolkvaliteter. Den perfekta balansen mellan adsorption och transportporer ger optimal prestanda i en mängd olika vattenbehandlingsapplikationer. Produkten är en adsorbent med hög densitet och ger maximal volymaktivitet.
 

AFM® - Aktiverat filtermedia

AFM® är aktiverat filtermedia och är en direkt ersättning för vanliga filtersand, utan behov av ytterligare investeringar.

AFM® består av krossat glas och är tillverkat av återvunnet grönt och brunt glas och sedan blir ”aktiverat” så filtermaterialet har unika egenskaper som gör att filtermaterialet kan filtrera bättre än sandfilter och har en längre drifttid.

Få en snabb kontakt

Vårt säljteam för Bad & Spa

Fedrik Lööf
Divisionschef
+46 10 484 93 51
fredrik.loof@enwa.com

Mikael Dahlby
Projekteringsledare, Konstruktionschef
+46 10 484 93 58
mikael.dahlby@enwa.com

Viktor Hindsfors
Projektledare
+46 10 484 93 76
viktor.hindsfors@enwa.com

 

Karl Strandberg
Projektledare
+46 10 484 93 46
karl.strandberg@enwa.com

Jimmy Häggqvist
Strategisk Verksamhetsutvecklare
+46 10 484 93 53
jimmy.haggqvist@enwa.com